Raisio pinnisti keväällä pinnalle

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Raisio-yhtymän tammi-kesäkuun tappio ennen satunnaiseriä ja veroja puolittui 2,4 miljoonaan euroon eli 14,3 miljoonaan markkaan.

Benecol-liiketoiminnan tulos jäi tappiolle

Vuotta aiemmin tulos oli 4,9 miljoonaa euroa eli 19,1 miljoonaa markkaa miinuksella.

Huhti-kesäkuussa Raisio teki jo 2,3 miljoonan euron (13,7 miljoonan markan) voiton. Tämän neljänneksen tulos oli ennakoitua parempi.

Liikevaihto oli samaan aikaan 209 miljoonaa euroa eli 1,3 miljardia markkaa. Koko alkuvuonna liikevaihtoa kertyi 401 miljoonaa euroa, 6,9 prosenttia vuoden takaista enemmän.

Koko vuoden tuloksestaan Raisio odottaa selvästi viime vuotta parempaa ja voitollista.

Yhtiö ilmoitti samalla aloittavansa laajan ohjelman elintarviketeollisuuden kannattavuuden kohentamiseksi. Elintarvikeosaston liikevaihto kutistui alkuvuonna liki 7 prosenttia. Benecol-liiketoiminta oli yhä tappiollista: tulos oli alkuvuonna 2,3 miljoonaa euroa pakkasen puolella.

Kohentamisohjelmaan kuuluvat myös syksyllä alkavat yt-neuvottelut. Raision pääjohtajan Rabbe Klemetsin mukaan irtisanomisia ei voi sulkea pois. Myös Benecol-yksikkö saattaa olla tulilinjalla.

Elintarviketeollisuudesta vastannut johtaja Juha Järvinen on jättänyt paikkansa. Hänen tehtäviään hoitaa väliaikaisesti konsernin kehitysjohtaja Jukka Kaitaranta.

Raision elintarviketeollisuutta on rasittanut viennin takkuilu.

STT, Startel