SanomaWSOY luopuu yhdestä digikanavastaan

Yle Uutisten artikkeliarkisto

SanomaWSOY luopuu opetusohjelmiin keskittyvästä digitaalisesta kanavastaan jo ennen digilähetysten alkamista.

Konserni sanoo luopuvansa kanavan toimiluvasta, koska vuorovaikutteisten ohjelmien seuraamiseen tarvittavia digisovittimia ei vielä ole markkinoilla.

Liikenne- ja viestintäministeriö päättää myöhemmin, julistetaanko toimilupa uudelleen haettavaksi.

Vuorovaikutteisten ohjelmien seuraamisen mahdollistavien MHP-boksien arvioidaan tulevan markkinoille vasta ensi vuoden puolella. Syksyllä markkinoilla on vain hieman alkeellisimpia DVB-bokseja, joilla ei pysty käyttämään digitelevision vuorovaikutteisia palveluja.

SanomaWSOY:n mukaan sen ja Canal+:n elokuvakanava aloittaa samasta syystä maksuttomana. Osasyynä on myös epäselvyys kaapelitelevisioyhtiöille maksettavista jakelukorvauksista.

Konsernin kaksi muuta digikanavaa, Nelonen ja Urheilukanava, aloittavat suunnitellusti. Urheilukanavassa SanomaWSOY on mukana 35 prosentin osuudella.

Koulukanavasta vastaavan johtajan Mikko Laineen mukaan SanomaWSOY yritti saada lykkäystä lähetysten käynnistämiseen, mutta tämä ei lain mukaan ollut mahdollista.

Koulukanavan yhteydessä kehitelty "sähköinen oppimisympäristö" käynnistyy toistaiseksi vain internetissä.

Liikenne- ja viestintäministeriö ei usko, että yhtiön vetäytyminen heikentää digi-tv:n etenemistä.

Ministeriö painottaa, että toimiluvan saaneet arvioivat itse toiminnan riskit ja harkitsevat käyttävätkö ne hyväkseen saamansa mahdollisuuden.

YLE24, STT