Vaatekauppa kasvussa alkuvuonna

Muotikaupan markkamääräinen vähittäismyynti on noussut lähes neljällä prosentilla tammi-heinäkuun aikana, selviää Muotikaupan Liiton tekemistä kyselyistä. Kasvuennuste tälle vuodelle on kaksi prosenttia, joten ala ylittää näillä näkymin odotukset.

Naisten ja lasten vaatetuksessa kasvua on ollut reilun prosentin. Huiminta kehitys on ollut miesten vaatteiden myynnissä, jossa kehitystä on ollut lähes kuusi prosenttia.

Miesten sektorin hyvä kehitys selittyy sillä, että työpaikka- ja tilannepukeutumiseen miehet kiinnittävät aikaisempaa enemmän huomiota. Naisten vaatetuksen myynnin kehityksessä odotetaan nousupiikkiä syksyllä.

Myös kengillä kehitys on ollut erittäin hyvä, kasvua on olltu yli seitsemän prosenttia. Parhaiten on myyty naisten jalkineita, kasvua peräti yhdeksän prosenttia. Myös miesten jalkineet kävivät kaupaksi viime vuotta enemmän, kasvua on yli viisi prosenttia. Sitä vastoin lasten jalkinemyynti on ollut vaisumpaa, nousua kaksi prosenttia.

Kenkien lisäksi myös laukkukauppa on herännyt henkiin, kehitysprosentti peräti kymmenen. Kolme neljästä vähittäiskauppiaista uskookin vähittäismyynnin nyt kasvavan tänä vuonna.

YLE24