Piiritystilanne Kuusankoskella kiristynyt

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kuusankosken piirityspaikalla tilanne on hieman kiristynyt, poliisi kertoo. Omakotitalon yläkertaan linnoittautunut mies on jälleen ampunut muutamia laukauksia.

Kukaan ei ole loukkaantunut ammuskelussa eikä poliisi ole vastannut tuleen. Keskusteluyhteys piiritettävään on ollut katkonaista ja mies on poliisin mukaan sekavassa tilassa.

Poliisin mukaan tilanne on kuitenkin täysin hallinnassa.

Eilen iltapäivällä mies pääsi ampumaan väijytyksestä poliisia oikeaan pakaraan. Helsinkiläinen poliisi ei ole hengenvaarassa.

Piiritystilanne Markan kylässä alkoi keskiviikkona iltapäivällä, kun poliisipartio oli noutamassa vuonna 1956 syntynyttä yksinäistä miestä. Mies ei vastannut poliisin koputettua oveen. Poliisit murtautuivat liikettä havaittuaan sisään.

Mies ampui poliisikoiraa, joka haavoittui niin pahoin, että koiran ohjaaja joutui lopettamaan sen paikalla. Mies pakeni vanhanmallisen omakotitalon yläkertaan. Poliisit ovat olleet hänen kanssaan keskusteluyhteydessä useaan otteeseen yläkertaan johtavan käytävän kautta.

Poliisi jäädytti tilanteen ja päätti, ettei väkivaltaa käytetä. Mies ilmoitti, että hän ei antaudu. Tilanne on jatkunut näin yli vuorokauden.

Poliisi on saanut vahvistuksekseen erikoisryhmä Karhukoplan.

Piiritetty mies on poliisin tietojen mukaan vuonna 1956 syntynyt peruskuusankoskelainen. Hän on ollut psykiatrisessa hoidossa ja joutunut poliisin kanssa tekemisiin kesän aikana useaan otteeseen.

Miestä oli moneen otteeseen pyydetty saapumaan poliisin puheille selvittämään asioitaan. Hän ei kuitenkaan ole vastannut pyyntöihin millään tavoin. Mies oli noudettu poliisin kuulusteluun jo kerran aiemmin, silloin osan matkaa kantamalla.

Poliisi tiesi lähtiessään miestä noutamaan, että tämä on arvaamaton. Poliisi oli myös saanut tietoja siitä, että hänellä on mahdollisesti laiton ase.

Omakotitalon naapurista evakuoitiin piirityksen alkaessa kaksi taloa ja piiritysalue eristettiin.

YLE24, STT