Bensan hinnoissa suuria eroja Lapissa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Polttoaineiden halpeneminen ei ole laskenut bensiinin hintoja kaikkialla Lapissa. Esimerkiksi 95-oktaanisen bensiinin hinnat vaihtelevat Lapissa voimakkaasti. Kalleimman ja halvimman välillä on 80 pennin hintaero.

Polttoaineiden tukkuhinnat laskivat viime viikon lopulla, ja kuluttajillekin lupailtiin noin 20:n pennin hinnanlaskua. Osassa Lappia hinnat laskivatkin huomattavasti. Muun muassa Utsjoen Shell laski ysivitosen hintaa 6:90:stä jopa viidelläkymmenellä pennillä. Yrittäjä Uula Tapiola ei muista, milloin hinnat olisivat olleet viimeksi näin alhaalla.

Kaikkialla tankilla käynti ei kuitenkaan ole ollut yhtä iloinen asia. Muun muassa Rovaniemellä hinnat ovat pysyneet ennallaan. Huoltamoilta sanotaan, että kilpailu on laskenut hinnat jo niin alhaalle, ettei tukkuhinnan laskua hyvitetä asiakkaille.

Ysivitosesta saa tällä hetkellä maksaa kaupungissa hieman alle 6.60.

Paikkakuntakohtaisen hintatason lisäksi hinnan laskua saattaa estää se, että bensiiniasema on täyttänyt tankkinsa kalliimman hinnan aikana, snoo Tornion Luotomäen Esson yrittäjä Reima Luosujärvi.

Soittokierros Lapin huoltamoille kertoo suuresta hintahaarukasta. Halvinta bensiini taitaa olla Simossa ja Kuivaniemellä, jossa ysivitosen hinta on painunut liki kuuteen markkaan. Kittilän Nesteellä ja Ivalon Essolla hinta on puolestaan liki 6.80.

Ruotsin rajalla Torniossa hintoja laskee myös kruunun alhainen kurssi. Ysivitonen maksaa Tornion Neste-asemalla 6:23, Haaparannan puolella se on silti vielä 50 penniä halvempaa.