YK: Miljoona lasta seksiorjina Aasiassa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Aasian seksiteollisuudessa työskentelee miljoona lasta, ja lasten hyväksikäyttäjiä rangaistaan vain harvoin. YK:n mukaan lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on Aasiassa kasvussa, ja ihmiskauppa on myös maailmanlaajuisesti nopeimmin kasvava järjestäytyneen rikollisuuden muoto.

Bangkokissa Thaimaassa järjestetyssä asiantuntijakokouksessa puhunut Unicefin Aasian-johtaja Mehr Khan vaati valtioita tehostamaan lasten hyväksikäyttöä koskevan lainsäädännön toimeenpanoa sekä tukkimaan lakien porsaanreiät.

Vaikka lasten hyväksikäyttö on useissa maissa rikos, lakien toimeenpano on puutteellista ja pedofiilit välttyvät yleensä rangaistukselta.

YK:n Aasian talous- ja sosiaalikomission Escapin, Unicefin sekä lasten oikeuksia puolustavien kansalaisjärjestöjen edustajat laativat Bangkokin-kokouksessa alueellisen toimintasuunnitelman lasten seksuaalisen hyväksikäytön vastustamiseksi.

Kokous valmistelee lasten hyväksikäyttöä käsittelevää maailmankongressia, joka järjestetään Yokohamassa Japanissa joulukuussa.

AFP