Poliisi varoittaa myrkkyviinasta Loviisan seudulla

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Loviisan poliisi epäilee, että Loviisassa äkillisesti maanantaina kuollut nainen saattoi olla metanoliviinan uhri. Nainen oli viikonloppuna nauttinut pimeiltä markkinoilta hankittua alkoholia.

Alkutietojen mukaan nainen oli vuorokautta aiemmin nauttinut juhlaseurueessa alkoholisekoitetta, joka oli saattanut sisältää metanolia. Aine oli hankittu edellisenä viikonloppuna Pernajassa pimeiltä markkinoilta, ilmeisesti paikalliselta välittäjältä.

Poliisi varoittaakin kaikkia niitä henkilöitä, jotka ovat hankkineet samoilta seudulta pimeää alkoholia. Jos tällaista alkoholia on vielä ihmisten hallussa, sitä ei tulisi nauttia, vaan aine tulisi toimittaa lähimmälle poliisille.

Ainetta nauttineiden tulee ilmoittautua viipymättä lähimpään terveyskeskukseen ja kertoa nautitusta juomasta.

Viron metanolia?

Komisario Bengt Renlund ei osaa toistaiseksi sanoa, onko tapauksella yhteyttä Virossa äskettäin sattuneisiin metanolikuolemiin. Virossa myrkkyviinaan on tähän mennessä kuollut lähes 70 ihmistä.

Metanolia oli myyty Pärnun rannikkokaupungissa syyskuun alkupuolella.

Renlundin mukaan toistaiseksi Loviisan poliisin tiedossa on vain yksi seurue, jonka tiedetään kyseistä alkoholia nauttineen. Kuolemantapauksia ei toistaiseksi ole ilmennyt muita.

- Oireita on ollut, mutta ei näin vakavia, Renlund sanoo. Kuolleen naisen lisäksi yksi henkilö on ollut tarkkailussa Porvoon sairaalassa. Hänet joudutaan ilmeisesti siirtämään eteenpäin toiseen sairaalaan.

Pimeän alkoholin myyjästä ei ole toistaiseksi tietoa, joten poliisi jatkaa tutkimuksiaan asiassa. Lisätietoja saadaan tiistaina aamupäivällä.

Metyylialkoholi eli metanoli on tarkoitettu teollisiin tarkoituksiin ja se on erittäin myrkyllistä. Jo pieninäkin annoksina metanoli aiheuttaa sokeuden ja kuoleman.

STT