1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

RoPS lähellä putoamista

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Rovaniemen palloseuran putoaminen Veikkausliigasta on lähellä. FC Jazz voitti keskiviikkona RoPSin Porissa maalein 4 - 2. Pysyäkseen liigassa RoPSin on voitettava viimeinen ottelu launtaina Atlantista vastaa. Lisäksi sarjan häntäpäässä rovaniemeläisten edellä olevien Jokereiden olisi hävittävä viimeinen ottelunsa.

Porin Jazz pelaa myös ensi kaudella jalkapalloliigassa. Tämä varmistui keskiviikkoiltana, kun Jazz kukisti kauden viimeisessä kotiottelussaan Rovaniemen Palloseuran 4-2.

Kun Jokerit samanaikaisesti hävisi oman ottelunsa HJK:lle, joukkueiden ero ennen viimeistä sarjakierrosta kasvoi neljään pisteeseen.

- Olen ylpeä koko joukkueen puolesta. Työtä on tehty nöyrästi, ja joukkue on uskonut itseensä. Näin hyvä työ palkittiin, kommentoi kesken kauden Jazzin valmentajaksi Jouni Joensuun tilalle tullut Jussi Ristimäki.

Jazz oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, ja RoPS jaksoi sinnitellä vastaan aina ensimmäisen puoliajan 42. minuutille asti.

Tällöin Rodrigo avasi porilaisten maalitilin upealla ylänurkkavedollaan, ja hetkeä myöhemmin sama mies on asialla viimeistellen Jazzin taukojohdoksi 2-0.

RoPS satsasi hyökkäykseen

Toisella puoliajalla RoPS satsasi hyökkäykseen, joten Jazz käytti hyväkseen sille siunaantuneet tilanteet.

Antti Sumialan ja Juha Riipan maaleilla Jazz siirtyi jo 4-0-johtoon ennen kuin RoPS heräsi ja kavensi Mikko Halmkronan ja Juha Puron osumilla loppulukemiksi 4-2.

- Tarkoitus oli hakea Porista pisteet. Ensimmäiset 40. minuuttia pelasimme kontrolloitua puolustuspeliä, mutta sitten tulivat Jazzin kaksi maalia ja toisella jaksolla vielä kaksi lisää, sanoi RoPS:n valmentaja Mauri Holappa.

RoPS:lla on vielä ohut oljenkorsi säilyttää sarjapaikkansa, mutta se edellyttää voittoa lauantain päätöskierroksella Atlantiksesta. Samanaikaisesti Jokereiden on hävittävä oma ottelunsa MyPaa vastaan.

- Kaikkemme aiomme vielä viimeisessä pelissä yrittää. Hyökkäyspäähän on kuitenkin löydettävä enemmän tehoa, sillä tänään molemmat maalimme syntyivät puolustuspelaajien toimesta, jatkoi Holappa.

Jazzin kaikki kaikessa oli kaksikko Rodrigo-Antti Sumiala, jolla olisi ollut mahdollisuuksia useampaankin maaliin.

Puolustuksessa Marko Koivuranta jatkoi hyvien esitystensä sarjaa, ja Rami Nieminen oli myös yksi porilaispuolustuksen tukipilareista.

(STT - Lapin Radio / Radio Perämeri)

Lue seuraavaksi