1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Sotilaiden hiihdon MM-kilpailut Rovaniemellä

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kansainvälisen Sotilasurheiluliiton (CISM) yleiskokous Algeriassa on vahvistanut 45. sotilaiden hiihdon MM-kilpailujen järjestämisen vuonna 2003 Suomessa. Järjestäjät ovat alustavasti esittäneet ajankohdaksi maalis-huhtikuun vaihdetta. Ajankohta varmistuu kansainvälisten kilpailukalentereiden vahvistamisen yhteydessä keväällä 2002.

Suomen Puolustusvoimat on vastannut kilpailujen järjestämisestä kolme kertaa aikaisemmin: 1966 Hämeenlinnassa, 1982 Rovaniemellä ja 1992 Sodankylässä.

Puolustusvoimain komentaja on valinnut vuoden 2003 kilpailujen järjestämispaikaksi Rovaniemen.

Kilpailujen järjestämisvastuu on Pohjoisen Maanpuolustusalueen Esikunnalla ja käytännön järjestelyt toteuttaa Lapin Ilmatorjuntarykmentti.

Ounasvaaran ja Pyhätunturin hiihtokeskuksissa järjestettävien kisojen lajeina ovat miesten 10 km:n ampumahiihto, 15 km:n maastohiihto, suurpujottelu sekä 25 km:n partiohiihto.

Naiset kilpailevat 7,5 km:n ampumahiihdossa, 10 km:n maastohiihdossa, suurpujottelussa ja 15 km:n partiohiihdossa.

Kaikki hiihtolajit kilpaillaan vapaalla tyylillä. Kilpailut pyritään järjestämään välittömästi MC-kiertueen päättymisen jälkeen. Näin taataan myös kaikille huippunimille mahdollisuus osallistumiseen.

Yksi urheilun suurtapahtumista

Sotilaiden hiihdon MM-kilpailujen järjestäjät odottavat kilpailuihin osallistuvan yhteensä noin 500 urheilijaa ja joukkueiden johtoon kuuluvaa henkilöä 20-25 maasta.

Kansainvälinen Sotilasurheiluliitto (CISM) on yksi maailman suurimmista urheilujärjestöistä. Sen 122 jäsenvaltiota järjestävät maailmanmestaruuskilpailuja kaikkiaan 25 eri urheilulajissa.

Sotilaiden hiihdon MM-kilpailut järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1954. Suomi on osallistunut niihin vuodesta 1956 lähtien.

Lue seuraavaksi