Raision alkuvuoden tulos voitollinen

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Raision tulos ennen satunnaisia eriä koheni heinä-syyskuussa 3,1 miljoonaan euroon eli noin 18,4 miljoonaan markkaan. Viime vuoden vastaavana ajankohtana tulos oli 34,4 miljoonaa euroa tappiolla.

Liikevaihtoa kertyi kolmannella neljänneksellä 211,5 miljoonaa euroa, kun viime vuoden vertailujaksolla liikevaihto oli 209 miljoonaa euroa.

Osakekohtainen tulos jäi tammi-syyskuussa vielä 0,1 euroa miinukselle. Viime vuonna vastaavana aikana osakekohtainen tulos oli 0,22 euroa tappiolla.

Benecol-liiketoiminnan tulos oli tammi-syyskuussa tappiollinen. Yhtiö ei usko Benecolin liiketuloksen nousevan kääntyvän voitolliseksi tänä vuonna. Benecol-liiketoiminnan kehitys ei ole ollut ennakkoarioiden mukaista.

Koko vuoden tuloksen ennen satunnaiseriä Raisio odottaa olevan voitollinen. Viimeisen vuosineljäneksen tulosta tulevat rasittamaan toimintojen uudelleenjärjestelystä koituvat kertaluontoiset kustannukset.

Rehu- ja mallasteollisuuden osalta loppuvuoden näkymät ovat hyvät. Myöselintarviketeollisuuden tuloksen yhtiö uskoo kehittyvän myönteisesti. Kemianteollisuuden liikevoitto jäänee viime vuoden tasolle liikevaihdon kasvusta huolimatta.

Startel