Ollila: 3G-aikataulu pitää Euroopassa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Nokian pääjohtajan Jorma Ollilan mukaan kolmannen sukupolven matkapuhelinpalvelut esitellään Euroopassa ensi vuoden kolmannella neljänneksellä.

Kolmannen sukupolven puhelimia

"Todelliset" kaupalliset umts-palvelut ovat saatavilla vuonna 2003, Ollila kertoi tiedotustilaisuudessa Tokiossa. Ollila on siis optimistinen jo aiemmin esitellyn aikataulun pitävyyden suhteen.

Ollilan mukaan yhtiö esittelee kolmannen sukupolven puhelimen sekä myös palveluita Japanissa ensi vuoden kolmannella neljänneksellä.

Maailman suurin matkapuhelinoperaattori Vodafone arveli keskiviikkona puolestaan, että kolmannen sukupolven matkapuhelimien tarjonnan puute lykkää järjestelmän käyttöönottoa vuoden 2003 puoliväliin asti.

Financial Times -lehden mukaan Vodafone aloittaa 3G-palvelujen tarjonnan ensi vuoden jälkipuoliskolla, mutta yhtiö keskittynee liikeasiakkaisiin.

Nokia ja DoCoMo

kertoivat yhteistyöstä

Nokia ja Japanin suurin teleoperaattori NTT DoCoMo kertoivat keskiviikkona odotetusti yhteistyöstä kolmannen sukupolven puhelinten ohjelmistopuolella, tarkemmin web-selaimissa.

DoCoMo liittyy näin aiemmin tällä viikolla esiteltyyn 18 muun yhtiön avoimeen standardiin.

Sen tarkoituksena on nopeuttaa kolmannen sukupolven laitteiden tuloa markkinoille. Käytännössä kuluttajille yritetään kehittää mahdollisimman pian toisiinsa yhteensopivia laitteita ja palveluja.

Kolmannen sukupolven puhelimella voi - puhumisen ohella - katsoa liikkuvaa kuvaa, selata ja lähettää sähköpostia ja ladata muistiin musiikkia. NTT DoCoMo aloitti viime kuussa ensimmäisenä maailmassa 3G-palvelujen tarjonnan.

Startel, AP, YLE24