1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Palander jatkoi hyviä esityksiä

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kalle Palander voi olla tyytyväinen alkaneeseen alppikauteen. Yhdysvaltain Aspenista tuli mukavasti maailmancupin pisteitä, kun suomalainen kahden vuoden takainen pujottelun maailmanmestari laski toisessa cupin pujottelussa 12:nneksi.

Kun vielä plakkarissa oli vielä sunnuntain kahdeksas sija, on torniolainen hyvissä asemissa jatkamaan kautta.

Palander oli maanantaina ensimmäisen laskun jälkeen 17:s. Tapojensa mukaan hän napsi toisessa laskussa arvokkaita päänahkoja.

-Nyt ensimmäinen lasku oli mielestäni parempi kuin toinen, jossa en saanut oikein missään vaiheessa rytmistä kiinni. Oli ekassakin yksi paha virhe, jonka vuoksi en sitten noussut korkeammalle.

Palander ei lähtenyt varmistelemaan pistesijaa toiseen laskuun. Varmisteleminen ei kuulu Palanderin tyyliin.

-Täysiä lähdettiin tykittämään. Toinen rata oli kuitenkin selvästi vaikeusasteeltaan pahempi kuin ensimmäinen. Vähän harmittaa lopputulos, sillä parempaankin olisi ollut eväät, tuumi Palander.

Toki alppiässämme oli tyytyväinen alkaneeseen kauteen.

-Ilman muuta. Nyt on laskettu kaksi ehjää kisaa. Paraneehan ainakin lähtönumero tulevissa kisoissa, tuumi Palander.

Aspenin pujottelun voitti Itävallan pujotteluspesialisti Mario Matt, joka siten kirkasti sunnuntain hopean kullaksi. Varsinainen yllättäjä oli lähtönumerolla 54 laskenut USA:n Bode Miller, joka sijoittui toiseksi. Aiemmin Miller on olut kaksi kertaa cup-kisoissa neljäntenä, joten nyt tuli kotiyleisön edessä ensimmäinen palkintopallisija maailmancupissa. Kolmanneksi sijoittui Ranskan Jean Pierre Vidal, joka oli myös sunnuntaina samalla sijalla.

Suomen toinen laskija Mika Marila ahnehti liikaa ja ajoi ensimmäisessä laskussa heti alkukepeillä ulos radalta. STT

Lue seuraavaksi