Eduskunta kiisteli perhetuista

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Peruspalveluministeri Osmo Soininvaara myöntää, että lapsiperheiden asemaan kaivataan kohennusta. Soininvaara vastasi keskustan välikysymykseen eduskunnassa myöntämällä, että lapsiperheet ovat viime vuosina menettäneet tulonsiirtoina maksettavia perhetukia.

Soininvaaran mukaan tehdyt säästöt on kuitenkin siirretty palveluihin tietoisen politiikan seurauksena. Vuosina 1995 ja 1996 leikattiin perhepoliittisia tulonsiirtoja yhteensä noin kahdella miljardilla markalla, hän laski.

Tänä aikana on toteutettu päivähoito-oikeuden laajennus, saatettu voimaan esikoulu-uudistus ja lisätty koulujen valtionosuuksia, ministeri muistutti.

Välikysymyksen ensimmäisen allekirjoittajan, keskustan kansanedustajan Tanja Karpelan mukaan Lipposen hallitus on tehnyt väärää, lapsia vaurioittavaa politiikkaa.

Keskusta syytti hallitusta tukien rajuista leikkauksista ja tivasi keinoja lapsiperheiden sosiaalisen pahoinvoinnin vähentämiseen.

Hallituspuolueiden edustajat taas sanoivat, että leikkauksia lapsiperheiden tukiin tehtiin myös Esko Ahon (kesk.) hallituksen aikana ja että monet lapsiperheet kärsivät yhä siitä, että työttömyys pääsi silloin rajuun kasvuun.

STT, YLE24