Karhuvaara MTV Oy:n toimitusjohtajaksi

MTV Oy:n toimitusjohtajaksi tulee Iltalehden nykyinen vastaava päätoimittaja Pekka Karhuvaara. Nykyinen toimitusjohtaja Ilkka Kylmälä ei jatka yhtiössä.

Nimitykset astuvat voimaan jo ensi maanantaina. Asiassa oli edetty vauhdilla, sillä Karhuvaara kuuli asiasta ensimmäisen vihjeen vasta viime perjantaina. Myös Kylmälä myöntää yllättyneensä.

MTV Oy saa samalla myös uuden hallituksen. Sen puheenjohtaja on Matti Packalén. Muut jäsenet ovat Karhuvaara, Alma Media Business Information Groupin johtaja Juha Blomster, Bonnier Entertainmentin toimitusjohtaja Torsten Larsson ja MTV3-kanavan ohjelmajohtaja Jorma Sairanen.

MTV:n tulos on viime aikoina painunut pahasti tappiolle. Koko konsernin tappio oli tammi-syyskuussa noin 46 miljoonaa markkaa. Karhuvaara kiistää kuitenkin, että hänet olisi palkattu MTV:hen saneeraajaksi.

Pari viikkoa sitten Alma Media kertoi, että yhtiön sanomalehtiä kustantavan Alpressin johtajaksi tulee Hannu Olkinuora. Almassa etsitään seuraajaa myös Packalénille, joka lähtee muihin tehtäviin ensi kevään aikana.

Iltalehden vastaavaksi päätoimittajaksi on nimitetty nykyinen päätoimittaja Petri Hakala. Karhuvaara toimi lehden vastaavana päätoimittajana vuodesta 1994.

YLE24, STT