1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Jauhekirje-epäily osoittautui perättömäksi

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Jauhekirjeeksi epäilty kirje Patentti- ja rekisterihallituksessa Helsingissä on osoittautunut perättömäksi. Kirjeestä ei löytynyt mitään jauheeseen viittaavaa, korostetaan Helsingin poliisista. Näin myös epäilyt pernaruttouhasta ovat tarpeettomia.

Kirjeen sisältönä oli kirja sekä vanhoja avaimia. Sisällön valkoinen käärepaperi on ilmeisesti harhauttanut aiheettomaan hälytykseen.

Kirje vietiin tutkittavaksi Eläinlääkintä- ja elintarvikelaitos Eelaan.

- Henkilöstömme ei joutunut kirjeen löytyessä paniikkiin, vaan asiakastilojen tyhjentäminen sujui rauhallisesti. Tällaista tilannetta oli harjoiteltu syksyllä, kertoi Patentti- ja rekisterihallituksen henkilöstöpäällikkö Esko Inkinen.

Maanantaina aamupäivällä Patentti- ja rekisterihallituksessa Helsingissä ryhdyttiin varotoimiin epäilyttävän jauhekirjeen takia. Asiakaspalvelutilat suljettiin, mutta henkilökunta jäi rakennukseen. Viisi työntekijää lähetettiin tutkimuksiin Auroran sairaalaan.

Varmuuden vuoksi suljetun asiakaspalvelutilan toiminta Patentti- ja rekisterihallituksen alakerrassa palautuu tiistaiaamuna normaaliksi.

STT, YLE24

Lue seuraavaksi