Ampumaratasurmien vaiheet selviämässä

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kolmoissurmaan johtanut tapahtumasarja alkoi sunnuntai-iltana Helsingin Albertinkadun ampumaradalla noin kello 16.10.

Nainen ja neljä miestä olivat ensin ampuneet kukin yhden sarjan tauluihin, kertoo haavoittumatta selvinnyt todistaja. Valvoja ei ollut ampunut.

Tämän jälkeen nainen alkoi yllättäen ampua miehiä kohti. Yksi miehistä oli kävellyt tauluja kohti, eikä nainen osunut häneen.

Poliisin mukaan nainen ampui kymmenisen laukausta ennen kuin pakeni eteiseen. Vammoitta selvinnyt mies seurasi häntä ja yritti ampua naista jalkoihin. Nainen pakeni ja mies lähti pian perään soittamaan apua.

Poliisin mukaan nainen ei tiettävästi tuntenut uhrejaan entuudestaan.

Surmansa saivat 23-vuotias opiskelija, 25-vuotias automaatiomekaanikko ja 38-vuotias autonkuljettaja. Surmatut olivat pääkaupunkiseudulta. Osalla uhreista on alaikäisiä lapsia. Päähän haavoittunut mies selviää todennäköisesti vammoistaan.

Poliisi epäilee surma-aseeksi 9 mm:n Beretta-pistoolia, sillä sellainen katosi ampumaradalta sunnuntaina. Naisen hallusta löytyi lisäksi 9 mm:n patruunoita.

Ampumaradalta kadonnut ase on Beretta 92 F -mallinen ja sen sarjanumero on F 44362 Z.

Albertinkadulla sijaitseva Helsinki Shooting Club -rata on yksityinen ampumarata eikä siellä tarvitse aseenkantolupaa. Verityöstä ei ole valvontakameran nauhaa.

Poliisi pyytää tapahtuneesta jotain tietäviä soittamaan numeroon 09 - 189 4240.

Kuinka Helsingin ampumaratoja valvotaan? (video)