1. yle.fi
  2. Uutiset

Yle seuraa talvikisoja yötä päivää

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Yle välittää Salt Lake Cityssä helmikuun kahdeksas päivä alkavat talviolympialaiset jokaiseen suomalaiseen kotiin. Televisiolähetysten lisäksi Ylen toimittajat välittävät tietoa kisatapahtumista Teksti-TV:n, Internetin ja radion välityksellä, 24 tuntia vuorokaudessa.

Ylen Teksti-TV seuraa olympialaisia ympäri vuorokauden. Suomen nopeimman tulospalvelun käyttöön on varattu yhteensä 60 Teksti-TV:n kantasivua.

Pasilasta käsin kerromme tulokset. Teksti-TV:n luotettava ja asiantunteva urheilutoimitus seuraa tärkeimpiä suomalaislajeja lähes reaaliajassa. Teksti-TV:n sivuilta löytyvät kaikkien lajien tulokset, mitalitaulukot joka kisapäivän päätteeksi, kisaohjelma sekä Ylen kisalähetysten aikataulu. Lisäksi toimittajamme Salt Lake Cityssä välittää katsojille tunnelmia suoraan eri kisapaikoilta.

Olympiasivujen pääotsikot löytyvät Teksti-TV:n sivulta 630. Sivun lyhyiden otsikoiden avulla saa helposti käsityksen tuoreimmista kisatapahtumista. Uusimmat lähetykseen laitetut sivut erottuvat sinisestä väristä. Katsojien kisaurakan helpottamiseksi on jokainen talvilaji saanut kisojen ajaksi omat lajisivunsa. Lajisivujen hakemisto löytyy sivulta 635. Siis esim. mäkihypyn tulokset löytyvät koko kisojen ajan sivuilta 644 - 646, ja curling-joukkueemme edesottamuksia voi seurata sivuilla 672 - 674. Suomen joukkue esitellään sivulla 688.

Salt Lake Cityyn kokoontuvat myös maailman parhaimmat jääkiekkoilijat. Ylen Teksti-TV pyhittää miesten ja naisten jääkiekolle sivut 675 - 686. Kiekkosivusto sisältää uutisia, turnausohjelmat, tulokset, sarjataulukot ja pistepörssit. Kiekkojoukkueidemme kokoonpanot löytyvät sivulta 685.

Kaikki Ylen Teksti-TV:n sivut ovat myös nähtävissä Internetin kautta osoitteessa: www.yle.fi/teksti-tv (siirryt toiseen palveluun).

Teksti-TV:n sivuja voi myös tilata matkapuhelimeensa tekstiviesteinä. Lisätietoja saa eri teleoperaattoreilta.

Yle kisasivut Internetissä

Salt Lake Cityn talviolympialaisille on avattu omat kisasivunsa Internetissä osoitteessa www.yle.fi/urheilu/slc (siirryt toiseen palveluun). Pasilan urheilutoimitus päivittää myös nettisivuja 24 tuntia vuorokaudessa.

Salt Lake Cityn etusivulla on kisojen tuoreimmat ja tärkeimmät uutiset. Etusivulta voi suunnistaa jokaisen lajin omalle kisasivulle, tarkistaa tv-lähetysten aikataulun tai seurata Suomen menestystä mitalitaulukossa. Ylen kisasivuilla on myös linkit sekä kisajärjestäjien että Suomen olympiakomitean kotisivuille.

Kisasivustoilla voi myös osallistua välillä kuumanakin käyvään keskusteluun urheilusta. Keskusteluryhmä-linkin alta löytyy Ylen urheilun keskustelufoorumi. Salt Lake City -aiheisia viestejä on foorumiin kertynyt jo tuhansia.

Ylen sivujen välityksellä voi lähettää terveisiä, kannustuksia ja onnitteluja suomalaisurheilijoille. Myös Ylen joukkueelle saa lähettää terveisiä. Kysy, kehu, arvostele; luemme ja otamme huomioon kaikki katsojien lähettämät palautteet.

Kisalähetyksiä televisiosta yhteensä 190 tuntia

Salt Lake Cityn talviolympialaiset hallitsevat Ylen televisiokanavia 8. helmikuuta alkaen.

Kaikkiaan kisoista tuotetaan suomenkielistä televisio-ohjelmaa noin 190 tuntia. Suurin osa ohjelmista selostetaan myös ruotsiksi.

Koska aikaero Utahin osavaltion ja Suomen välillä on yhdeksän tuntia, alkavat kisatapahtumat pääsääntöisesti kello 18 Suomen aikaa. Aamupäivien tapahtumat, kuten maasto-, alppi-, ja ampumahiihdot sekä mäkihyppy tulevat siis Suomessa suorina lähetyksinä parhaaseen katseluaikaan. Pasilassa tuotetaan lisäksi joka päivä aamuun koostelähetys, joka uusitaan vielä iltapäivällä. Kooste kertaa edellisen yön tärkeimmät tapahtumat.

Yle on jälleen vastuussa talvikisojen maastohiihdon sekä ampumahiihdon kansainvälisestä televisioinnista.

Ylellä on lisäksi oma videoyhteys Salt Lake Citystä Helsinkiin. Haastatteluja ja kommentteja varten Ylellä on yhteys hiihdon, mäkihypyn ja jääkiekon tapahtumapaikoille. Järjestelyt takaavat myös suomalaissuoritusten seuraamisen suorana.

Yle ottaa kisojen ajaksi myös käyttöön niin sanotun digi-tv-rinnakkaiskanavan. Digikanava täydentää perinteisiä kisalähetyksiä. Digikanavan ohjelmaa ei nähdä muilla kanavilla. Kotitaloudet, jotka ovat jo hankkineet digisovittimen saavat koteihinsa kisaohjelemaa Salt Lake Citystä noin 150 tuntia.

Digikanavalla näkyvyyttä saavat muun muassa sellaiset harvinaisemmat lajit kuten curling, short track -luistelu ja taitoluistelu.

Myös Radio Suomi seuraa kisoja suorin lähetyksin. Yön tapahtumat Radio Suomi kertaa aamuisin klo 6.50 ja 8.50.

Heikki Lammi YLE24

Lue seuraavaksi