Lumipyry sotki liikennettä

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Sakea lumipyry haittasi sekä juna- että tieliikennettä Etelä-Suomessa ja osin Keski-Suomessakin.

VR joutui keskiviikkona perumaan parikymmentä kaukoliikenteen junavuoroa, jotka olisivat lähteneet Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Imatralta tai Kouvolasta.

Helsinkiin saapuvat kaukojunat olivat myöhässä puolesta tunnista tuntiin.

Lisäksi noin puolet Helsingin lähiliikenteen junavuoroista jäi ajamatta.

VR:n lähiliikenne pääkaupunkiseudulla torstaina

Helsingin ja Tikkurilan välillä kulkevat I- ja P-junat peruutetaan, samoin Keravalle kulkevat K-junat. Tilalla ajetaan N-tunnuksella kulkevia junia Helsingin ja Keravan välillä 20 minuutin välein. Junat pysähtyvät kaikilla väliasemilla.

Riihimäelle kulkeva ruuhkavuoro 16.08 on peruttu, mutta kaikki muut Riihimäen suunnan R- ja H-junat ovat kulussa.

Rantaradalla eivät kulje Helsingin ja Espoon väliset E-junat. Helsingin ja Kirkkonummen välillä kulkevat S- ja U-junat kulkevat L-tunnuksella normaalien L-junavuorojen lisäksi.

Vantaankosken M-junista ajetaan joka toinen vuoro eli kaksi vuoroa tunnissa.

Keskiviikkona aamupäivällä vaihdevian vuoksi myöhästellyt Helsingin metro saatiin puolilta päivin kulkemaan normaalisti aikataulun mukaan.

Tielaitos kovilla

Hankala keli on aiheutti tieliikenteessä peltikolareita ja tieltä suistumisia. Iltakuuteen mennessä niitä oli ilmoitettu poliisille 125.Vakavila onnettomuuksia ei kuitenkaan ollut poliisin tietoon tullut.

Tilannetta pahensi voimakas tuuli, joka kinosti lunta.

Tielaitos kertoi käyttäneensä keskiviikkona koko kalustoaan eteläisessä Suomessa. Se joutui kuitenkin keskittymään pääteiden auki pitämiseen ja sivuteitä päästään auraamaan mahdollisesti vasta torstaina.

Ilmatieteen laitos ennustaa lumisateen jatkuvan eteläisessä Suomessa ainakin keskiviikon ja torstain välisen yön ja torstaiaamupäivän ajan, jonka jälkeen lumisade muuttunee ajoittaiseksi.

Lumipyry sotki liikenteen (video)