Yliopistojen taloudesta yhä huomautettavaa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Monien yliopistojen taloudenpidosta on yhä löytynyt huomautettavaa, vaikka siihen on viime vuosien epäselvyyksien takia kiinnitetty paljon huomiota.

Valtiontalouden tarkastusvirasto on pyytänyt kaikkiaan kahdeksaa yliopistoa korjaamaan viime vuoden tilintarkastuskertomuksissa ilmenneitä puutteita.

Helsingin yliopistossa puutteet koskivat sisäistä tarkastusta ja Turussa hankintojen valvontaa. Yliopistojen on nyt kerrottava, miten epäkohtiin puututaan.

Helsingin ja Turun yliopistojen lisäksi huomautuksen saivat Joensuun, Jyväskylän, Lapin ja Oulun yliopistot sekä Sibelius-Akatemia ja Taideteollinen korkeakoulu.

Tilanne on kuitenkin parantunut toissa vuodesta, sillä ilmoitusvelvollisuuteen johtaneiden huomautusten määrä on vähentynyt.

Yliopistot eivät myöskään ole sen huolimattomampia kuin muutkaan valtion virastot. Taloudenpidon korjauksista määrättiin viime vuonna ilmoitusvelvollisuus lähes joka toiselle kaikista virastoista. Sisäisen valvonnan puutteita havaittiin joka neljännessä virastossa.

STT