Yhdysvaltain sala-ampujalla jo kymmenen uhria

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Tiistaina Yhdysvaltain Marylandissa ammuttu mies joutui itärannikkoa pelossa pitävän sarjamurhaajan uhriksi. Tämä varmistui poliisin tutkimuksissa keskiviikkona.

Yhdellä laukauksella uhrinsa tappava sala-ampuja on nyt tappanut jo kymmenen ihmistä kolmessa viikossa ja haavoittanut kolmea.

Aiemmin keskiviikkona sarjamurhaajan kerrottiin jättäneen poliisille uuden, monisivuisen viestin, jossa vaaditaan rahaa ja uhataan erityisesti lapsia.

Murhaaja uhkaa jatkaa tappamista, ellei pankkitilille toimiteta kahden päivän kuluessa kymmentä miljoonaa dollaria (kymmenen miljoonaa euroa), kertoo Washington Post -lehden nimettömänä pysyttelevä lähde.

Lauantaiselle ampumapaikalle jätetyssä viestissä oli myös uhkaus: "Lapsenne eivät ole turvassa missään eivätkä milloinkaan".

Kovasanaisen viestin kirjoittaja myös sätti poliiseja epäpäteviksi ja väitti, että hänet on toistuvasti poistettu linjalta, kun hän on soittanut poliisin vihjepuhelimeen.

Koulut avautuivat jälleen

Washingtonissa koulut avautuivat keskiviikkona kahden päivän kiinniolon jälkeen. Sulkemiset vaikuttivat noin 140 000 oppilaaseen.

Laajalla alueella koulujen ulkotoiminta on peruutettu. Lisäksi vanhemmat ovat järjestäneet partiointia koulujen ympärillä. Tuhansien vanhempien odotetaan pitävän lapsensa kotona.

Maanantaina poliisi ehätti jo pidättämään kaksi miestä ampumistapauksiin liittyen, mutta tiistaina selvisi, että miehillä ei ole mitään tekemistä sarjamurhien kanssa.

Sarjamurhaaja on jättänyt viestejä aiemminkin, ja yhdessä niistä hän kutsui itseään jumalaksi.

AP, Reuters, BBC