1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Asuntomessut ja Ruotsi-ottelu kiinnostivat suomalaisia

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Suomi-Ruotsi-maaottelu ja Asuntomessut kiinnostivat viime vuonna suomalaisia selkeästi eniten. Kolmanneksi suosituin tapahtuma oli Tangomarkkinat.

Vuoden mieleenpainuvimpana tapahtumana pidettiin niin ikään elokuun Suomi-Ruotsi-maaottelua, asuntomessuja ja tangomarkkinoita.

Suomen Gallup Median kyselyssä peräti 90 prosenttia tunsi Tangomarkkinat tapahtumana ainakin nimeltä. Maaottelun tunnisti 85 prosenttia vastaajista.

Ahkerimmin vastaajat olivat käyneet asuntomessuilla, 42 prosenttia, jääkiekon SM-liigan otteluissa, 27 prosenttia, ja Taiteiden yössä, 24 prosenttia. Tunnetuimmat käyntikohteet olivat Linnanmäki, Korkeasaari, Särkänniemi ja Näsinneula.

Kuitenkin 11 prosenttia ei ollut lainkaan käynyt listatuissa tapahtumissa. Vastaajista 38 prosenttia haluaisi käydä tiedekeskus Heurekassa ja hieman yli kolmannes Suomenlinnassa.

32 prosenttia vastaajista oli kiinnostunut tutustumaan Turun linnaan. Tunnetuimmat käyntikohteet ja samalla ne, joissa oli eniten vierailtu olivat Linnanmäki, Korkeasaari, Särkänniemi ja Näsinneula.

Suomalaiset tapahtumat ja käyntikohteet 2002 -tutkimuksessa oli listattuna kaikkiaan 97 tapahtumaa ja 70 käyntikohdetta.

Suurin osa eli 40 prosenttia vastaajista kuului "sohvaperunoihin", jotka osoittivat kaikkein vähiten kiinnostusta näihin tapahtumiin.

Kyselyyn vastasi 1 400 suomalaista.

STT