Relander vangittiin

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut Soneran entisen toimitusohtajan Kaj-Erik Relanderin todennäköisin syin epäiltynä törkeästä viestintäsalaisuuden rikkomisesta. Vangitsemista vaati keskusrikospoliisi. Relander on ollut pidätettynä tiistaista lähtien.

Käräjäoikeus käsitteli vangitsemista lauantaina Helsingissä Pasilan poliisivankilassa suljetuin ovin yli kaksi tuntia. Tilaisuus oli vangitsemisoikeudenkäynniksi harvinaisen pitkä.

Relander oli oikeudenkäynnissä paikalla yhdessä asianajajansa kanssa. Asianajajan mukaan Relander kiistää kaikki häneen kohdistetut epäilyt.

Pasilasta Relander siirrettiin Vantaan poliisivankilaan. Häntä on tarkoitus kuulustella edelleen tiiviisti. Vangitsemisen jatkamisesta täytyy päättää viimeistään 13. joulukuuta.

Soneran johtajista ovat Relanderin lisäksi vangittuina yhtiön viestintä- ja sijoitussuhteista vastannut Jari Jaakkola ja integraatiojohtaja Henri Harmia. Myös he ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Vangittuna ollut Soneran yritysturvallisuusjohtaja Juha E. Miettinen vapautettiin keskiviikkona. Miettisen lisäksi soneralaisista on vapautettu yksi vangittuna ollut mies ja yksi nainen.

Soneran epäillään käyttääneen teletunnistetietoja väärin vuoisna 2000 - 2001.

YLE24, STT