Joulukauppa vilkastuu Lapissa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kauppojen kassakoneet kilahtelevat tänä jouluna vielä viimevuotistakin vilkkaammin.

Esimerkiksi Keminmaan uusi Citymarket uskoo kasvattavan joulumyyntiään jopa toistakymmentä prosenttia. Myös erikoistavarakaupassa nousua näkyy.

Pukinkonttiin etsitään kuitenkin perinteisiä ja käytännöllisiä lahjoja.

Tutut suosikit pukinkonttiin

Kirjat säilyttävät paikkansa joulun kestosuosikkeina. Tuttuja ja turvallisia ovat myös ostetuimmat nimikkeet, kertoo myymäläpäällikkö Heli Helenius Suomalaisesta kirjakaupasta.

- Joulun hittikirjoja ovat Mauri Kunnaksen koiraversio Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä ja Finlandia-palkittu Kari Hotakainen. Jouluksi osataan jo odottaa Ilkka Remeksen uusinta kirjaa sekä kestosuosikkeja Hietamiestä ja Päätaloa, Helenius luettelee.

Lelut yllättäen perinteisiä

Lelumarkkinoilla joulu on kiistatta suurin sesonki. Rovaniemen Lelu-Tapulin vetäjä Tapio Hietala sanoo, että joulukuun myynti vastaa puolen vuoden lelumenekkiä. Joulun hittilelut ovat vaihtuneet elektronisista vempeleistä takaisin vanhoihin perinteisiin leluihin.

- Brio-veturi on tämän joulun suosikki, vaikka se onkin jo hyvin vanha lelu. Pojille ostetaan myös perinteisiä autoratoja ja tytöille nukkeja ja nukentarvikkeita, Hietala kertoo.

Tiia-Marika Heiskasen lahjalistan ykköstoive vahvistaa lelukauppiaan arvion.

- Haluan Susu-nuken, jolla on sellainen violetti mekko, Tiia-Marika toivoo.

Suurinta ostoryntäystä kauppiaat odottavat tänä ja ensi viikonloppuna.