Joulun vietto sujunut melko rauhallisesti

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Joulun vietto sujui aattona ja joulupäivänä poikkeuksellisen rauhallisesti. Viranomaisten tietoon ei tullut kuolonuhreja vaatineita tulipaloja tai liikenneonnettomuuksia. Helsingissä sen sijaan hukkui hiihtäjä jäiden petettyä hänen allaan.

Mies oli lähtenyt hiihtämään saaresta mantereelle, mutta jää petti noin 200 metrin päässä rannasta Vuosaaren Kallahdenniemen luona.

Meripelastuskeskus varoittaakin, että rannikkomme jäät ovat nyt Suomenlahdella erityisen petolliset. Merialueelle on muodostunut isoja jäälauttoja, jotka näyttävät kantavilta lumipeitteen alla.

Jää on kuitenkin monin paikoin vain muutaman sentin paksuinen, joten meren jäälle ei pidä Suomenlahdella lähteä, Meripelastuskeskus sanoo.

Joulurauha särkyi Tapaninpäivänä

Tapaninpäivänä joulurauha rikkoontui Mäntsälässä sattuneeseen ampumisvälikohtaukseen, jossa menehtyi kaksi nuorta miestä. Myös Lahden Liipolassa sattuneessa kerrostaloasunnon tulipalossa menehtyi kaksi henkeä.

Joulun aikaan on sattunut myös useita muita asuntopaloja, jotka ovat jättäneet ihmisiä kodittomiksi.

Pahin on ollut Laitilan tiistain vastaisena yönä sattunut palo, jossa 30 huoneiston kerrostalo tuhoutui asuinkelvottomaksi. Talon asukkaista viisi vietiin terveyskeskukseen ja yksi sairaalaan hoidettavaksi.

Hankasalmella Asemankylässä tuhatkunta ihmistä jäi aattona ilman talousvettä, kun seudun runkovesiputki särkyi.

Poliisilla ei ole ollut erityisen paljon kotikäyntejä, mutta esimerkiksi pääkaupunkiseudun turvakodit olivat jo aattoiltaan mennessä täynnä.

Poliisi, palolaitokset ja hälytyskeskukset ovat suorastaan ihmetelleet joulun rauhallisuutta. - Pakkanen on paras poliisi, Itä-Suomesta kommentoidaan.

YLE24, STT