1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Tuhoisa pommi-isku Groznyissa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kahden voimakkaan autopommin räjähdys on tuhonnut hallintorakennuksen Tshetshenian pääkaupungissa Groznyissa. Ainakin 46 ihmistä sai surmansa räjähdyksissä, joita pidetään itsemurhaiskuina.

Pommit olivat piilotettuina kuorma- ja henkilöautoon, jotka onnistuivat tunkeutumaan vahvasti vartioidun hallintorakennuksen piha-alueelle, kertoo Tshetshenian sisäministeri Ruslan Tsakayev.

Viranomaiset epäilevät, että kyseessä on tshetsheenikapinallisten terroriteko. Kukaan ei ole kuitenkaan ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Silminnäkijöiden mukaan kyseessä oli kaksi peräkkäistä räjähdystä, jotka tuhosivat hallintorakennuksen ylemmän kerroksen lähes täysin. Lisäksi useat rakennuksen edustalle pysäköidyt autot hajosivat kappaleiksi. Loukkaantuneita on ainakin 76.

Tshetshenihallinnon johtaja Akhmad Kadyrov ei ollut tapahtumahetkellä rakennuksessa, jossa on tavallisesti 150 - 200 työntekijää.

Tshetshenian syrjäytetty johtaja Aslan Mashadov ei ole sekaantunut iskuun, sanoo tshetheenipoliitikko Ahmed Zakajev. Venäjän tavoittelema Zakajev oleskelee parhaillaan Lontoossa.

Itar-Tass, AP, AFP, Reuters

Lue seuraavaksi