Kloonivauvan tutkija luopuu tehtävästään

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Amerikkalaistoimittaja, jonka oli määrä tutkia maailman ensimmäisen kloonivauvan aitoutta, on luopunut tehtävästään. Toimittaja Michael Guillen myöntää olevan täysin mahdollista, että väitteet kloonivauvasta ovat huijausta.

Guillenin mukaan tutkimusryhmä ei ole päässyt väitetyn klooniperheen luokse eikä siksi voi vahvistaa kloonatun lapsen syntymää.

Hänen mukaansa on siis täysin mahdollista, että Clonaidin ilmoitus on osa huijausta, jonka tarkoituksena on tuoda julkisuutta raelilaisille.

Guillen ilmoitti luopuvansa asian tutkimisesta sen jälkeen, kun julkisuudessa oli kerrottu hänen kaupanneen viime vuonna ohjelmia, joissa hän olisi seurannut kloonivauvan syntymää ja kasvua.

Guillen on ABC-televisioyhtiön entinen tiedetoimittaja. Hän tarjosi raporttiaan suurimmille amerikkalaisille tv-yhtiöille jo ennen kuin Clonaid ilmoitti joulukuussa luoneensa maailman ensimmäisen ihmiskloonin. Kaikki yhtiöt torjuivat kuitenkin tarjouksen.

Uskonnollisen raelilaislahkon perustama Clonaid ei ole suostunut siihen, että yhdysvaltalaistutkijat selvittäisivät, onko kloonaus todellinen.

Guillenin tiedejuttuja on arvosteltu, koska ne ovat käsitelleet kyseenalaisia ilmiöitä, kuten auroja, selvännäkemistä ja astrologiaa.

Raelilaiskultin johtajan mukaan kultti valitsi Guillenin seuraamaan kloonausta, koska hän oli sympaattinen.

BBC, AFP, Reuters