Kirjailijat sotivat Tornionlaaksossa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Tornionlaaksolaiset kirjailijat Bengt Pohjanen ja Mikael Niemi ovat riitaantuneet verisesti Pohjasen uuden lyhytelokuvan takia.

Erimielisyydet huipentuivat keskiviikko-iltana Överkalixissa elokuvan ennakkonäytöksessä siihen, että Niemi survaisi kermakakun Pohjasen naamalle.

Populaarimusiikkia Vittulanjänkältä -romaanillaan mainetta niittänyt kirjailija Mikael Niemi suivaantui kulttuuripersoona Bengt Pohjaselle, sillä Niemen mielestä Pohjasen uusi lyhytelokuva "Fylla moppe" rienaa hänen vanhempiaan.

Naiseksi pukeutunut kirjailija kakutti

Kyseinen elokuva nähtiin viime viikolla Suomen televisiossa. Keskiviikko-iltana Pohjasen elokuvan ennakkonäytöksessä Överkalixissa riita huipentui siihen, että vanhaksi naiseksi naamioitunut Niemi läväytti kermakakun Pohjasen kasvoille näytöksen jälkeen.

Mikael Niemen mukaan elokuvassa esitetyt loukkaukset häntä ja hänen sukuaan kohtaan ovat samantasoinen loukkaus kuin kakunheitto. Niemen mukaan vihamielisyys on jatkunut jo pidemmän aikaa, ja nyt hänen mittansa tuli täyteen.

Pohjanen: Lapsellista ja ala-arvoista

Bengt Pohjanen pitää Niemen syytöksiä lapsellisina ja ala-arvoisina. Hän on erittäin järkyttynyt eilesetä kakkuselkkauksesta.

Pohjasen mukaan hänellä ei ole eikä ole ollut mitään Niemeä vastaan.

-En ole ole riidoissa Niemen kanssa, enkä ole koskaan ollut riidoissa hänen kanssaan. Niemi hyökkäsi minua vastaan. Minä vain yritin suojautua hänen hyökkäykseltään, kuten eilen laitoin kädet suojakseni, kun hän löi. En ole tehnyt muuta, Pohjanen sanoo.

Kakkuselkkauksesta Pohjanen ei aio tehdä rikosilmoitusta tai jatkaa muuten asian käsittelyä. Hän haluaa unohtaa koko riidan ja jatkaa kirjoittamista.