Rask haluaa vauhdittaa ainereaalipäätöstä

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Opetusministeri Maija Rask (sd.) haluaa runnoa ylioppilaskirjoitusten ainereaaliuudistuksen läpi ensi viikolla, kertoo Väli-Suomen sanomalehdet. Hallituksen sivistystyöryhmä käsittelee esitystä keskiviikkona. Hallituksessa asia on esillä ensi viikon keskiviikkona.

Raskin mukaan päätös tulee tehdä nykyisen hallituksen kanssa vaikka äänestämällä, jos se ei muuten onnistu.

Kulttuuriministeri Kaarina Dromberg (kok.) on pyytänyt esitystä pöydälle ja vaatii rinnalle yleisreaalia. Rask pitää puolestaaan aine- ja yleisreaalikokeen yhdistämistä liian raskaana.

Ainereaalissa oppiaineet saisivat oman kokeen. Rask toivoo, että kokoomus kantaisi vastuun siitä, että maahamme saataisiin samankaltainen järjestelmä, joka on käytössä muissakin Euroopan maissa.

Uusittu koe voitaisiin ottaa käyttöön keväällä 2006. Kokoomuksessa onkin ihmetelty Raskin kiirettä ajaa uudistusta läpi. Raskin mukaan kokeen käyttöönotto viivästyisi ainakin vuodella, jos nykyinen hallitus ei päätä siitä.

Hän perustelee kiirettään lisäksi sillä, että ensi syksynä lukion aloittavien on tiedettävä minkälaisen reaalikokeen he aikanaa kirjoittavat. Rask tyrmää myös RKP:n epäilyt siitä, että ainereaali vaarantaisi pienten lukioiden toimintaa.

YLE24