Poliisit huolissaan määrärahoista

Suomen poliisijärjestöjen liitto on huolestunut valtion budjetissa poliisille varatun toimintamäärärahan riittämättömyydestä. Liiton mukaan poliisitoimen leikkaukset vastaavat 1 000 virkaa.

Kuluvana vuonna avoimena on jouduttu pitämään keskimäärin 500 poliisin virkaa. Poliisijärjestöjen liiton arvion mukaan henkilöstömenojen leikkaukset merkitsevät vuosituhannen vaihteessa jopa 1 000 avoimena olevaa virkaa, jos poliisitoimintaa hoidetaan nykyisellä tasolla.

Poliisien mukaan tämä merkitsee maan sisäisen turvallisuustason heikkenemistä. Resurssivajaukset vaikuttavat myös työssä jaksamiseen ja lisäävät ennenaikaiselle eläkkeelle siirtymistä.

Resurssien leikkamisen vuoksi myös tärkeäksi tavoitteeksi asetettu lähipoliisitoiminnan kehittäminen jää toteutumatta.

Torstaina Helsingissä kokoontunut liiton edustajisto arvioi, että virkojen väheneminen voitaisiin estää 100 miljoonan markan lisämäärärahalla. Liitto vaatii, että poliisin määrärahat tulee mitoittaa siten, että resurssit turvataan ilman lomautuksia tai irtisanomisia.

Puolustusministeri haluaisi lisää poliiseja

Puolustusministeri Anneli Taina kertoi viime viikonloppuna julkaistussa haastattelussaan haluavansa seuraavaan hallitusohjelmaan ohjelman sisäisen turvallisuuden kehittämisestä.

Tainasta on välttämätöntä, että poliisi on tulevina vuosina enemmän näkyvissä ja kansalaisten saavutettavissa. Puolustusministeri esitti arvionsa sanomalehti Sunnuntaisuomalaisessa.