Pinochet kutsuttiin Britanniaan?

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Chilen entinen diktaattori Augusto Pinochet saapui Britanniaan maan puolustusministeriön kutsusta, väittää Sunday Telegraph -lehti.

Lehti perustaa väitteensä Britannian puolustusteollisuuden liiton puheenjohtajan Alan Sharmanin haastatteluun. Sharman kertoi, että Pinochet oli saapunut maahan chileläisen valtuuskunnan jäsenenä.

Britannian puolustusministeriö oli kutsunut chileläisen valtuuskunnan maahan, maksanut sen lentoliput ja järjestänyt tapaamiset Britannian puolustusteollisuuden edustajien kanssa.

Ministeriön edustajan mukaan he eivät tienneet Pinochetin olevan osa valtuuskuntaa eikä Pinochet heidän mielestään ollut valtuuskunnan johdossa. Edustaja sanoi kuitenkin, että chileläiset ovat saattaneet ajatella näin.

Chilen Lontoossa oleva sotilasattasea oli lehden tietojen mukaan pyytänyt ja saanut puolustus- ja ulkoministeriöltä vahvistuksen siitä, että Pinochetia ei pidätetä.

Pinochet vangittiin lokakuun 16. päivänä, kun espanjalainen tuomari oli vaatinut hänen luovutustaan Espanjaan vastaamaan syytteisiin ihmisoikeusrikkomuksista.