Ahtisaari: Albaaneja Suomeen ennakoitua enemmän

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Presidentti Martti Ahtisaari pitää todennäköisenä, että Suomeen tulee Kosovosta paljon enemmän pakolaisia kuin mitä alkuvaiheessa on sanottu.

Ylen tv-uutisten haastatteleman Ahtisaaren mukaan pakolaisten määrä on kasvanut Balkanilla siinä määrin, että tähän on syytä varautua.

Presidentti huomauttaa, että myös YK:n pakolaisasiain komissaari on nyt päätynyt suosittelemaan pakolaisten siirtämistä pois alueelta.

Suomi on ilmoittanut olevansa valmis ottamaan vastaan ensi vaiheessa tuhat pakolaista mutta voivansa nostaa määrän 10 000:een asti.

Ahtisaari kummeksui haastattelussa puheita YK:n Bosnian-lähettilään Elisabeth Rehnin nimittämisestä YK:n Kosovon-lähettilääksi.

Presidentti huomautti, että Rehnin työ Bosniassa on vielä pahasti kesken.

Olli-Pekka Sulasma haastatteli Ahtisaarta (video)

Suomi valmis rauhanturvaoperaatioon

Ahtisaari sanoi keskiviikkona myös, että Suomi on valmis osallistumaan nopeasti Kosovon rauhanturvaoperaatioon, jos sellainen perustetaan konfliktin ratkettua.

Puheessaan diplomaattisten edustustojen päälliköille Ahtisaari sanoi myös, että Suomi työskentelee sen puolesta, että sodankäynti Balkanilla saataisiin loppumaan ja alue palaisi eurooppalaisen yhteistyön piiriin.