Huhtamäki myy Leafin hollantilaisille

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Huhtamäki myy makeisryhmänsä Leafin hollantilaiselle makeisyhtiö CSM:lle. Sopimus kattaa Leafin koko toiminnan lukuun ottamatta erikseen myynnissä olevaa purukumitehdasta Kiinassa.

Hollantilainen CSM-yhtiö on kansainvälisesti toimiva elintarvikkeiden ja niiden raaka-aineiden valmistaja. Sen keskeisiä tuotealueita ovat leipomoraaka-aineet, pakatut elintarvikkeet, sokerimakaiset, sokeri sekä maitohappo ja sen johdannaiset.

CSM:n liikevaihto tilikaudella 1997/98 oli lähes 12 miljardia markkaa. Yhtiöllä on henkilöstöä 7 500 ja toimintaa Hollannissa, muissa Euroopan maissa, Pohjois-Amerikassa, Brasiliassa, Singaporessa ja Japanissa.

Huhtamäki keskittyy pakkaustoimintaan

Huhtamäen suunnitelmista yrityskaupan jälkeen toimitusjohtaja Timo Peltola toteaa, että yhtiö punnitsee parhaillaan eri vaihtoehtoja, joilla on määrä vahvistaa sen pakkausteollisuutta tuntuvasti.

- Leafin myynnistä syntyvä erittäin vahva tase antaa meille liikkumavaraa tavanomaisten, täydentävien yritysostojen ulkopuolellekin, Peltola toteaa.

Leaf toi 42 prosenttia liikevaihdosta

Huhtamäen liikevaihto vuonna 1998 oli 7,3 miljardia markkaa, mistä Leaf toi 42 prosenttia ja pakkausteollisuus loput. Huhtamäen pakkausyritykset ovat Polarcup ja Sealright.

Leafillä on makeistuotantoa Suomessa, Ruotsissa, Hollannissa, Iso-Britanniassa, Irlannissa, Italiassa ja Puolassa. Lisäksi Leafillä on yhteisyritys Intiassa sekä useita myyntiyksikköjä Euroopassa ja Aasiassa.

Leafin Suomen tuotantolaitokset sijaitsevat Turussa ja Aurassa. Leafin Saksassa sijaitseva suklaakonvehtien valmistaja Saksassa myytiin erikseen alkuvuodesta.