Lisää albaanipakolaisia saapui Suomeen

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Suomeen on saapunut jälleen keskiviikkona uusi albaanipakolaisen ryhmä. 168 pakolaisen ryhmä on toinen Suomeen tällä viikolla lennätetty.

Stancovacin leiriltä tulleiden 168 pakolaisen joukossa oli noin 50 lasta sekä joitakin vanhuksia.

Pakolaiset jatkoivat Helsinki-Vantaan lentokentältä suoraan Punkalaitumen, Kontiolahden ja Kotkan vastaanotto- keskuksiin.

Viimeisen Suomeen tällä haavaa tulevan albaanipakolaisten ryhmän on määrä saapua päivällä. Yhteensä Suomi ottaa vastaan noin tuhat Kosovon pakolaista.

Pakolaisia ilmaantui myös Vuolijoelle

Kajaanin lentokentälle saapui tiistai-iltana 19 alun perin Jugoslaviasta kotoisin olevaa pakolaista, joiden päämääränä oli Vuolijoen kunta.

Budapestista saapuneiden pakolaisten saapuminen oli kunnaisille yllätys, sillä he kuulivat asiasta vasta tunti koneen saapumisen jälkeen.

Kunnanhallitus oli päättänyt maanantaina 19 entisen Jugoslavian pakolaisen vastaanottamisesta. Päätöstä ei ennen pakolaisten tuloa ollut ehditty vahvistaa kunnanvaltuustossa eikä pakolaisille tarkoitettuja asuntoja kalustaa.

Yllättävän saapumisen taustalla oli pakolaisten muuttoa kolmansiin maihin järjestävän IOM:n Budapestin-toimisto, joka oli unohtanut ilmoittaa asiasta Suomen Punaiselle Ristille tai työministeriön maahanmuutto-osastolle.

Vuolijoelle on aiemmin sijoitettu 31 entisen Jugoslavian pakolaista. Pakolaiset ovat kotiseudullaan karsaasti katsotuissa seka-avioliitoissa, joissa mies on serbi ja vaimot joko kroaatteja tai muslimeja.