Rikosuhripäivystys vakinaistetaan

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Lähes kaikki suomalaiset ovat yhtä mieltä siitä, että rikosten uhrit tarvitsevat järjestäytynyttä apua. Päivystyskokeilu onkin nyt vakinaistettu.

Kokeilu, joka kuuntelee ja antaa apua rikosten uhreille, aloitettiin neljä vuotta sitten. Nyt se vakinaistetaan Raha-automaattiyhdistyksen tuen turvin.

Rikosuhripäivystyksellä on nykyisellään aluetoimisto tai toimipiste kaikkiaan 16 paikkakunnalla Helsingistä Rovaniemelle. 250 vapaaehtoista auttaa joko henkilökohtaisesti tai puhelinnumerossa on 0600 - 16116.

Punaisen Ristin johdolla apuaan antavat Ensi- ja turvakotien liitto, Kirkkohallitus, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Suomen Mielenterveysseura, Suomen Setlementtiliitto ja Naisasialiitto Unioni.

Avun tarve tunnustetaan

Vain kourallinen suomalaisista pitää rikosuhripäivystystä tarpeettomana, kertoo päivystyksestä vastaavien järjestöjen Gallupilla teettämä kysely. 73 % pitää toimintaa erittäin tarpeellisena ja 25 % ainakin melko tarpeellisena.

Kyselystä piirtyvän kuvan mukaan päivystystä pitää tärkeimpänä pääkaupunkiseudulla asuva nuori nainen, joka on toimihenkilöammatissa.