1. yle.fi
  2. Uutiset

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto myönnettiin neljälle yritykselle

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Yrittäjäpäivien pääjuhlassa Oulussa palkinnon saivat kangasmyymäläketju Eurokangas Lahdesta, ympäristöteknologiayritys Labko-Yhtiöt Kangasalta, laivanvarustamo Oy Lang Ship Ab Piikkiöstä ja kaasunvalmistaja Oy Woikoski Ab Valkealasta.

Kriteereinä palkinnon saamiselle ovat muun muassa yrityksen tuottavuus, kasvu ja työllistävä vaikutus. Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot jaettiin nyt 30. kerran.

Palkittavan yrityksen valitsee vuosittain lautakunta, jossa on edustajia Suomen Yrittäjistä, Suomalaisen Työn Liitosta, Yksityisyrittäjien Säätiöstä ja Yrittäjäin Fenniasta.

Jaakonsaari: Yrittäjyysyhteiskunta ansaitsee valtion tuen

Yrittäjäpäivillä puhunut työministeri Liisa Jaakonsaari antaisi valtiovallan täyden tuen Suomen Yrittäjien tavoitteelle tehdä Suomesta yrittäjyysyhteiskunta.

Tavoitteeseen ei kuitenkaan päästä valtion tukien avulla. Keinoja pitäisi etsiä pikemminkin hallituksen yleisestä talouspolitiikasta ja veropolitiikasta, sanoi Jaakonsaari.

Hallitus jakaa myös yrittäjien näkemyksen siitä, että työmarkkinoista on kehitettävä entistä joustavampia. Myös paikallisen sopimisen mahdollisuuksia on lisättävä.

Lue seuraavaksi