Sundqvist-jupakkaan taas lisäväriä

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Iltalehti kertoo kansanedustaja Arja Alhon (sd.) sanoneen puhelimessa TV2:n Ajankohtaiselle kakkoselle, ettei pääministeri Paavo Lipponen (sd.) puhunut totta, kun hän toissa viikolla antoi eduskunnalle ilmoituksen toiminnastaan Sundqvist-sopimuksen synnyssä.

Osia tästä taustakeskustelusta oli tarkoitus lähettää Ajankohtaisessa kakkosessa viime viikon tiistaina. Haastattelu jätettiin ohjelmasta pois, koska Alho oli kieltänyt sen esittämisen julkisesti.

Lipponen kiistää vaikuttaneensa Yleisradioon, jotta haastattelu hyllytettäisiin. Myös Yleisradion toimitusjohtaja Arne Wessberg vakuuttaa, ettei pääministeri yrittänyt vaikuttaa yhtiöön.

Alho sanoi Iltalehden saamien tietojen mukaan tavanneensa Lipposen ilman sitä tietoa, että Ulf Sundqvist esittää sopimusta vahingonkorvauksista. Lipponen oli kutsunut hänet huoneeseensa sanomatta mistä oli kyse. Tässä tapaamisessa Lipponen oli kertonut Sundqvistin sopimushankkeesta.

Lipponen kiisti toissa viikon torstaina eduskunnalle antamassaan ilmoituksessa olleensa asiassa aloitteentekijänä ja sanoi, että Alho oli informoinut häntä asian valmistelusta.

Alho vastasi omassa puheenvuorossaan eduskunnassa, ettei pääministerin ja hänen puheidensa välillä ollut ristiriitaa.