Soneran osakkeet myyntiin ensi viikolla

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Teleyhtiö Soneran osakkeiden myynti alkaa ensi viikolla, kertoo liikenneministeriö.

Suursijoittajat pääsevät merkitsemään osakkeita maanantaina, piensijoittajat kaksi päivää myöhemmin.

Osakkeiden alustava hinta on 36-45 markkaa. Lopullinen hinta ratkeaa kuitenkin vasta marraskuun alussa, kun suursijoittajat ovat tehneet ostotarjouksensa.

Kauppaan ei liity riskejä, vaikka osakkeen hinta ei merkintähetkellä olekaan vielä ostajan tiedossa, vakuuttaa Soneran pääjohtaja Pekka Vennamo.

Valtion osuus noin 80 prosenttiin

Myyntiin on tulossa vähintään 18 prosenttia Soneran osakkeista. Valtion omistusosuus tulee kuitenkin jäämään noin 80 prosenttiin. Yhtiö on tarkoitus viedä pörssiin marraskuun puolivälissä.

Valtion kassaan on kauppojen myötä tulossa 5-7 miljardia markkaa. Lisätulojen käytöstä ei ole vielä tehty päätöksiä.

Aura: Alkuperäinen aikataulu pitää

Liikenneministeri Matti Auran mukaan Soneran osakemyynti etenee täysin alkuperäisen aikataulun mukaisesti markkinoiden myllerryksestä huolimatta. Ainoastaan alustava hintahaarukka on alunperin kaavailtua leveämpi, sanoo Aura.

Aura myös kiistää arviot Soneran myymisestä liian halvalla. Sijoitusasiantuntijat ovat pitäneet alustavaa hinta-arviota oikeana.

Yleisö voi hankkia Soneran osakkeita pankkien lisäksi myös Internetin kautta. Liikenneministeri Auran mukaan kokeilu on Soneran tapauksessa luonteva, sillä Internetin käyttäjät tuntevat yhtiön hyvin ja ovat myös sen asiakkaita.