1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Markku Hirvonen eroaa verohallituksesta

Eron syyksi Hirvonen ilmoittaa luottamuspulan verohallinnon johdon keskuudessa. Hirvonen kertoi asiasta verohallinnon kokouksessa keskiviikkona.

Hirvonen on ollut näkyvästi esillä harmaan talouden vastaisessa toiminnassa. Hirvonen on ollut jyrkästi eri mieltä verotarkastuksen toimintalinjasta mm. pääjohtaja Jukka Tammen kanssa.

Verohallitus torjuu väitteet, joiden mukaan verohallinnon johto ei olisi sitoutunut harmaan talouden vastaiseen taisteluun. Vääristelystä syytetään Hirvosen johtamaa ns. projektiyksikköä.

- Väite ei pidä paikkaansa. Verovalvonta ja harmaan talouden vastainen taistelu on yksi verohallinnon tärkeimmistä tehtävistä. Sitä on tehty ja tullaan tekemään verohallinnon kaikissa yksiköissä, tähdennetään verohallituksen tiedotteessa.

Luottamuspula eron taustalla

Verohallituksen mukaan keskustelussa tuli ennen Hirvosen ilmoitusta ilmiselväksi, että verohallinnon johto ei voi luottaa virkamiehiinsä, jotka jatkuvasti toimittavat tiedotusvälineille virheellistä tietoa verohallinnon toiminnasta ja päämääristä.

Harmaan talouden torjuntaan erikoistunut projektiyksikkö on toiminut Uudenmaan veroviraston yhteydessä. Verohallinnon tiedotteessa korostetaan, että projekti on toiminut väliaikaisesti.

Ensi vuoden alusta projekti on määrä vakiinnuttaa osaksi Uudenmaan veroviraston toimintaa. Projektissa työskennelleet jatkavat Uudenmaan veroviraston palveluksessa.