1. yle.fi
  2. Uutiset

EU:n vastustajat samaan puolueeseen

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kaksi EU-vastaista puoluetta ja kolme järjestöä ovat perustaneet yhteistyöjärjestön, jonka tavoitteena on muodostaa EU-vastustajien yhteinen puolue. Yhteistyöjärjestön nimi on Muutosvoimat Suomi, ruotsiksi Förändringskrafterna i Finland, ja sen puheenjohtaja on Ilkka Hakalehto.

Muutosvoimat Suomi -järjestöön kuuluvat puolueet ovat Vapaan Suomen Liitto, jonka puheenjohtajana Hakalehto on toiminut, sekä Vaihtoehtoväki.

Mukana on myös kaksi EU:ta vastustavaa kansalaisjärjestöä sekä Kommunistisen Työväenpuolueen Helsingin piirijärjestö.

Yhteistyöjärjestön perustamisasiakirjat toimitettiin maanantaina Yhdistysrekisteriin. Kun yhdistys on rekisteröity, sen aktiivit alkavat kerätä 5 000:ta kannattajakorttia, jotka puolueen rekisteröinti edellyttää.

Puolueet ja järjestöt aikovat jatkaa toimintaansa itsenäisinä, mutta yhteistoiminnalla ne yrittävät parantaa menestystään vaaleissa, samoin kuin yhteisten tavoitteiden toteutumista.

Uuden puolueen tavoite on Suomen irtautuminen Euroopan unionista ja sen rahaliitosta. Lisäksi puolue edistäisi oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa yhteiskunnassa. Se sanoo vastustavansa uusliberalistista talouspolitiikkaa sekä puolue- ja rahavaltaa.

YLE24

Lue seuraavaksi