Koskinen selvittää vankien lomia

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Oikeusministeri Johannes Koskinen (sd.) aikoo selvittää, ovatko vankien lomia koskevat ohjeet ja vankien poistumislupakäytäntö tarpeeksi tiukat ja yhdenmukaiset rangaistuslaitoksissa. Hän kertoi eduskunnan kyselytunnilla saavansa perjantaina Rikos- seuraamusviraston raportin kolmoismurhaaja Juha Valjakkalan pakoyrityksestä.

Koskisen mukaan samalla selvitetään, tarvitaanko uutta valvontatekniikkaa ja pitäisikö lomia myönnettäessä käyttää vankien vaarallisuuden huomioivaa luokitusta.

Hänen mukaansa samalla selvitetään, ovatko uusi valvontatekniikkaa ja vankien vaarallisuuden mukaista riskiluokitus tarpeellisia,kun poistumislupia myönnetään. Yhtenä teknisenä mahdollisuutena on pidetty lomailevien vankien elektronista valvontaa.

Valjakkalan lomamatkan opetuksista kysyi kyselytunnilla kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz. Sisäministeri Ville Itälä (kok.) sanoi kannattavansa vankeinhoidon ja poliisin yhteistyön parantamista. Koskinen piti selvänä, että lupakäytäntöä ja valvontaa tarkennetaan riskien välttämiseksi.

Myös sisäministeri Ville Itälä (kok.) piti tarpeellisena vankeinhoitoviranomaisten ja poliisin yhteistyön parantamista. Olemassa oleva yhteistyösopimus ei hänen mukaansa ole ehkä riittävän tarkka, kun virheitä pääsi tapahtumaan.

STT, YLE24