1. yle.fi
  2. Uutiset

Käytettyjen autojen hinnat laskevat veroratkaisun myötä?

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Henkilöautojen suuret maahantuojat ovat valmiita aloittamaan käytettyjen autojen tuonnin Saksasta Suomeen. Käytettyjen autojen hintojen odotetaan laskevan EY-tuomioistuimen autoveroratkaisun myötä.

Maahantuonti Saksasta voisi alkaa, jos toiminta muuttuu kannattavaksi EY-tuomioistuimen autoveroratkaisun myötä, kertoo Helsingin Sanomat.

Ainakin Veho, VV-Auto ja BMW Suomi ovat etsineet saksalaista yhteistyökumppania. Pisimmällä suunnitelmissa on Veho. Se on perustanut vaihtoautoihin erikoistuneen tytäryhtiön Vaihtoplus OY:n.

Tuomioistuin määrännee Suomen alentamaan muista EU-maista tuotavien käytettyjen autojen veroa, jolloin kuluttaja saisi käytetyn saksalaisauton jonkin verran nykyistä edullisemmin.

Vehon arvion mukaan hinta olisi viitisen prosenttia nykyistä halvempi.

Hallitus valmistautunut veromuutokseen

Hallituksella pykälät ovat käytettyjen autojen verotusmuutoksen osalta "viittä vaille valmiit", jos EY tuomioistuimen ratkaisu sitä edellyttää, sanoo valtiovarainministeri Sauli Niinistö.

Hän korosti, että autoveron taso on Suomen määriteltävissä, kunhan kaytettynä maahan tuotua autoa käsitellään tasapuolisesti. Valtion ratkaisun ohella hintoihin vaikuttaa senhetkinen Sakasan ja Suomen hintataso.

Kun Ruotsi vuonna 1993 ryhtyi soveltamaan käytäntöä, jonka mukaan käytetyn auton saa tuoda EU-maasta ilman tullia ja arvonlisäveroa kasvoi ruotsalaisten into noutaa käytetty auto itse ulkomailta. Myös suomalaiset käyvät ostamassa autoja ulkomailta, koska uskovat EY-tuomioistuimen autoveropäätöksen tuovan heille tuntuvan veronpalautuksen.

YLE24

Lue seuraavaksi