Autopommi räjähti Libanonissa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Radikaalin palestiinalaisjärjestön PFLP-GC:n johtajan Ahmed Jibrilin poika Jihad Jibril on saanut surmansa autopommi-iskussa Libanonissa. Pommi räjähti maanantaina aamupäivällä maan pääkaupungin Beirutin länsiosassa. Libanonilainen nationalistiryhmä on ilmoittautunut syylliseksi iskuun. Poliisi on puolestaan pidättänyt kolme henkilöä teosta epäiltynä.

Syyriassa päämajaansa pitävä PFLP-GC vastustaa rauhanneuvotteluja, joita palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on käynyt Israelin kanssa.

Ryhmä oli aiemmin yksi tunnetuimpia radikaaleja palestiinalaisjärjestöjä, mutta palestiinalaisten kansannousun alettua syksyllä 2000 se on jäänyt syrjemmälle tapahtumista. PFLP-GC on kuitenkin ilmoittanut olevansa vastuussa aselaivasta, jonka Israel sieppasi viime vuonna.

Maanantaina pommi-iskussa kuollut Jihad Jibril toimi PFLP-GC:n sotilasoperaatioiden päällikkönä. Pommi räjähti Jibrilin käynnistettyä autonsa. Noin kaksi kiloa räjähteitä oli Libanonin poliisin mukaan asetettu kuljettajan istuimen alle.

Ydinkeskustassa tapahtuneessa räjähdyksessä vaurioitui myös muutamia rakennuksia, muun muassa poliisiasema. Sivullisia iskussa ei tiettävästi loukkaantunut.

Viimeksi Libanonissa tapahtui autopommi-isku tammikuun lopussa, jolloin aseellisen kristityn ryhmän johtaja Elie Hobeika surmattiin Itä-Beirutissa.

Autopommi-iskut olivat yleisiä Libanonissa sisällissodan aikaan vuosina 1975 - 1990.

AP, Reuters, AFP, STT