Fadimen äiti todisti miehensä puolesta

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Ruotsissa tammikuun lopulla surmatun Fadime Sahindalin äiti Elif Sahindal todisti torstaina Svean hovioikeudessa miehensä Rahmin syyttömyyden puolesta.

Fadime Sahindal

Rahmi Sahindal myönsi heti murhan jälkeen tappaneensa tyttärensä. Hänet tuomittiin huhtikuussa käräjäoikeudessa elinkautiseen vankeuteen, mutta hän haluaa nyt kumota tuomion hovioikeudessa.

Elif Sahindal todisti torstaina, että toinen mies tappoi Fadimen. Hän lisäsi, että tämä mies uhkasi tappaa koko perheen, elleivät he sanoisi Rahmi Sahindalin tappanen Fadimea.

Rouva Sahindal ei todistanut aiemmassa oikeudenkäynnissä käräjäoikeudessa. Hän tunnisti ensimmäisissä poliisikuulusteluissa murhaajaksi miehensä. Hän sanoo, ettei todistanut käräjillä, koska pelkäsi.

Herra Sahindal todisti hovioikeudessa keskiviikkona. Hän sanoi, että murhaaja oli toinen mies.

Avioliiton vuoksi Elif Sahindalin ei tarvitse todistaa miestään vastaan, eikä häntä voida rangaista, jos hän valehtelee.

Kurdityttö Fadime, 26, tapettiin Uppsalassa tammikuun 21. päivä hänen siskonsa asunnossa. Isä tunnusti tuolloin murhan ja sanoi syyn olevan se, että Fadime seurusteli ruotsalaisen miehen kanssa.

STT, TT, SVT