DnB ja Storebrand yhdistymässä

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Norjan suurin pankki Den norske Bank ja vakuutusyhtiö Storebrand ovat lähellä yhdistymistä. DnB kertoi tiistaina, että fuusioneuvotteluissa on kyse enää yksityiskohtien hiomisesta.

DnB aikoo maksaa yhdestä Storebrandin osakkeesta 1,33 omaa osakettaan ja viidenneksen kauppasummasta käteisellä. Nykykursseilla Storebrandin hinnaksi muodostuisi 16 miljardia kruunua eli noin 2,15 miljardia euroa.

Ilmoituksen jälkeen DnB:n osakekurssi lähti Oslon pörssissä loivaan laskuun. Storebrandin kurssi pysyi ennallaan. Kaupankäynti yhtiöiden osakkeilla oli eilen keskeytyksissä mutta jatkui normaalisti puoliltapäivin.

Suomalainen Sampo yritti viime vuonna ostaa Storebrandin noin 2,8 miljardilla eurolla. Syksyllä Sampo kuitenkin vetäytyi kaupasta Storebrandin arvon karattua selvästi tarjoushintaa alemmaksi.

DnB ei sen sijaan ole maksamassa juurikaan ylihintaa, sillä Storebrandin markkina-arvo oli perjantain kursseilla 15 miljardia kruunua. Pankki arvioi, että sille syntyisi kaupasta vuodessa noin 750 miljoonan kruunun synergiaedut.

Startel, STT, YLE24