Hyppää sisältöön

Ministeri Suvi Lindén pyytää eroa

Kulttuuriministeri Suvi Lindén (kok.) pyytää eroa ministerin virastaan. Lindén ilmoitti päätöksestään eduskunnan kyselytunnilla torstaina. Kokoomus valitsee Lindénin seuraajan perjantaina.

Oikeuskansleri Paavo Nikula ilmoitti tiistaina aikovansa tutkia, tekikö Lindén virkavirheen myöntäessään valtiontukea golfkentälle, jossa on itse osakkaana. Lindén sanoi myös itse vaatineensa tutkintaa, joskaan hän ei tukea myöntäessään katsonut olevansa jäävi asiassa.

Lindén perusteli eropäätöstään sanoen, että ministerin asemassa olevan on oltava herkkä kuuntelemaan ja kantamaan poliittista vastuuta. Lindénin mukaan asiassa on tehty kärpäsestä härkänen, mutta hän myöntää virheen tapahtuneen.

Kohua herättänyttä Oulun Golf Oy:lle myönnettyä tukea hän piti liikuntapoliittisesti oikeana, mutta totesi tukipäätöksen olleen selvästi väärän henkilön allekirjoittama.

Lindén myös totesi, että oikeusoppineiden mukaan muotovirhe on ilmeisen tahaton eikä johtaisi korkeintaan kuin huomautukseen.

Kokoomus valitsee uuden ministerin perjantaina

Kokoomus valitsee kulttuuriministeri Suvi Lindénin seuraajan perjantaina. Puolueen puheenjohtaja, sisäministeri Ville Itälä on asian vuoksi perunut työmatkansa Yhdysvaltoihin.

Uusi ministeri nimitetään ensi keskiviikkona, sillä presidentin esittely pidetään poikkeuksellisesti jo silloin.

Lindénin seuraajaksi haetaan ilmeisesti naiskansanedustajaa. Ehdokkaina pidetään muun muassa sivistysvaliokunnan puheenjohtajaa Kaarina Drombergia, kansanedustaja Paula Kokkosta ja varapuheenjohtaja Sari Sarkomaata.

Eroilmoitus yllätti Lipposen

Lindénin eropäätös tuli täytenä yllätyksenä pääministeri Paavo Lipposelle. Lipponen kertoo saaneensa kuulla tiedon sisäministeri Ville Itälältä vain muutamaa minuuttia ennen Lindénin omaa ilmoitusta.

Lipponen sanoo olevansa Lindénin erosta hyvin pahoillaan, varsinkin kun golfkentän valtionavustusten juridinen käsittely on vielä kesken.

Pääministeri arvelee, ettei asiasta olisi tullut ankaria seurauksia. Hän kuitenkin kiitteli Lindéniä reippaasta ja tyylikkäästä vastuun ottamisesta.

YLE24, STT

.
.