1. yle.fi
  2. Uutiset

Kantosiipialuksella vesivuoto Suomenlahdella

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Tallinnan ja Helsingin välillä liikennöivän Linda Linen kantosiipialus joutui perjantai-iltapäivänä vaikeuksiin Suomenlahdella. Alus törmäsi ilmeisesti vedessä kelluneeseen tukkiin, jolloin vettä pääsi sisään konehuoneeseen.

Helsingistä lähteneen Linda Expressin konehuoneeseen alkoi tulvia vettä 20 kilometrin päässä Tallinnasta. Vedentulo pysäytti aluksen toisen puolen moottorit.

Silminnäkijän mukaan alukselta nousi valkoinen savupatsas ja aluksen perä alkoi painua.

Kantosiipialuksen loppumatkaa turvasi muita aluksia. Se saapui Tallinnan Linnahaan Terminaaliin perjantaina viiden jälkeen Suomen aikaa.

Sukeltaja on tutkinut törmäysvauriot Tallinnan satamassa. Tiistaina käyttöön otetussa aluksessa ei näyttäisi laivayhtiön mukaan olevan mitään rakenteellista vikaa.

Aluksessa oli 232 matkustajaa ja 14 miehistön jäsentä. Matkustajia ei evakuoitu, mutta heidät puettiin pelastusliiveihin.

Vuoroja peruttu

Linda Line joutui peruuttamaan onnettomuuden takia kaikki perjantain loppupäivän vuoronsa lukuun ottamatta kello 20:n vuoroa. Yhtiö on järjestänyt matkustajille paikkoja muiden yhtiöiden aluksiin.

Linda Line kulkee poikkeusaikataulussa myös lauantaina. Koska yksi alus on poissa liikenteestä, yhtiö liikennöi vain puolet vuoroista.

YLE24

Lue seuraavaksi