Hongkong nousi kalleimmaksi kaupungiksi

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Tokio ei ole enää maailman kallein kaupunki, vaan paikan on vienyt Hongkong. Myös Moskova on ohittanut Tokion kalliina elinpaikkana.

Hongkong

Halvin suurkaupunki on Johannesburg, kertoo Mercer Human Resource -yhtiön vuosittainen kartoitus, jossa tutkitaan muun muassa asumisen, syömisen ja liikenteen kustannuksia 144 kaupungissa.

15 kalleimman listalla on 11 aasialaiskaupunkia, muuan muassa Peking ja Shanghai. Joukossa ei kuitenkaan ole Aasian vaurain kaupunki Singapore.

Halvin maailmankolkka ovat edelleen Uusi-Seelanti ja Australia. Sieltä vain Sydney yltää sadan kalleimman listalle, 95. sijalle.

Euroopan unionin kaupungeista selvästi kallein on Lontoo, joka nousi viimevuotiselta 12. sijaltaan kymmenenneksi. Seuraavat ovat Kööpenhamina (62.), Milano (63,), Dublin (73.) ja Pariisi (74.).

Elämä Hongkongissa maksaa 3,5 kertaa niin paljon kuin Johannesburgissa. Ääripäiden ero on kuitenkin supistunut viime vuodesta lähes 15 prosenttia.

Mercer ei tee selvitystä tieteellisestä mielenkiinnosta, vaan tehtävän antaneet yritykset haluavat tietää, millaisia korvauksia niiden tulisi maksaa ulkomaille sijoittamilleen työntekijöille.

AFP