1. yle.fi
  2. Uutiset

Saksa kutsuu väkeään pois Pakistanista

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Saksan hallitus on päättänyt kutsua kotiin valtaosan Karachin-konsulaatin henkilökunnasta, koska pelkää sen turvallisuuden puolesta, kertovat diplomaattilähteet. Karachissa on tehty viime viikkoina useita iskuja ulkomaalaiskohteisiin.

Siepattu ja sittemmin surmattu Daniel Pearl

Karachin konsulaattiin jäänee vain neljä saksalaista. Islamabadissa sijaitsevaa suurlähetystöä päätös ei sen sijaan näytä koskevan, joskin diplomaattien perheitä on kehotettu lomailemaan muualla kuin Pakistanissa.

Karachin viime aikojen iskuista epäillään islamisteja, joiden mielestä hallitus on myynyt Pakistanin länsimaille.

Karachissa on jännittynyt tunnelma myös siksi, että maanantaina odotetaan tuomiota amerikkalaistoimittaja Daniel Pearlin murhaoikeudenkäynnissä. Syyttäjä vaatii Pearlin sieppaajille ja surmaajille kuolemantuomiota.

Kymmenet kuolleet iskuissa

Lauantaina 12 ihmistä haavoittui lievästi kranaatti-iskussa Pohjois-Pakistanissa. Uhreista seitsemän on saksalaisia. Poliisi etsii turistiryhmän opasta, joka katosi paikalta, kun tuntematon mies oli heittänyt ryhmää käsikranaatilla.

Vakavin isku tehtiin toukokuun 8. päivänä ranskalaisia vastaan. Autopommi surmasi 11 ranskalaisen insinöörin lisäksi kolme pakistanilaista.

Kesäkuun puolessa välissä ainakin 12 pakistanilaista kuoli Yhdysvaltain lähetystöä vastaan tehdyssä hyökkäyksessä.

AP, YLE24

Lue seuraavaksi