Ennätysmäärä EU:n ympäristörahaa suomalaishankkeille

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kaikkiaan kahdeksan suomalaista ympäristöhanketta on saanut EU:n LIFE Environment -rahoitusta. Yhteensä 3,8 miljoonan euron tukisumma on suurempi kuin aiempina vuosina.

Suurimman määrän tukea, 700 000 euroa, sai tänä vuonna Utajärven kunta, joka panostaa Rokuan ekologiseen matkailuympäristöön.

Agropolis Oy sai reilut 500 000 euroa ruokaketjun ja ympäristöasioiden havainnollistamiseen.

Yli 500 000 euroa sai myös Hyvinkään - Riihimäen aikuiskoulutuskeskus ympäristövaikutusjärjestelmän rakentamiseen ja Teknillisen korkeakoulun koulutuskeskus Dipoli, joka rakentaa työvälinettä pienten ja keskisuurten kuljetusyritysten ympäristönhallintaan.

Salon kaupungille myönnettiin noin 200 000 euroa ympäristönhallintaan. Samalla summalla tuettiin Paroc Groupia, joka aikoo injektoida jätettä kivivillan sulatusuuniin.

LIFE on Euroopan unionin ympäristöalan rahoitusjärjestelmä. Sillä tuetaan EU:n ympäristöpolitikan ja -lainsäädännön kehittämistä tukevia ympäristö- ja luonnonsuojeluhankkeita.

EU:n osuus LIFE Environment -projekteissa on enintään 50 prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksista. Suomalaishankkeissa on mukana useita yhteistyökumppaneita.

STT, YLE24