1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Afganistanin presidenttiä tulitettiin

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Afganistanin presidentti Hamid Karzai on selvinnyt murhayrityksestä. Karzaita kuljettanutta autoa tulitettiin Kandaharin kaupungissa.

Tulen avasi ilmeisesti afganistanilaisiin turvallisuusjoukkoihin kuulunut mies. Karzai selvisi tilanteesta vammoitta, mutta kaupungin kuvernööri Gul Agha Sherzai loukkaantui.

Karzain amerikkalaiset turvamiehet avasivat tulen ja surmasivat silminnäkijöiden mukaan kolme miestä, joista yhdellä oli Afganistanin armeijan asepuku.

Prersidentti oli Kandaharissa osallistuakseen veljensä häihin. Kandahar oli aiemman Taliban-hallinnon uskonnollinen keskus.

Ei ole tiedossa, liittyikö välikohtaus Kabulissa muutamaa tuntia aiemmin tapahtuneeseen pommi-iskuun, jossa kuoli tai haavoittui kymmeniä ihmisiä.

Afganistanin ulkoministeri Abdullah Abdullah kertoi Karzain murhayrityksen jälkeen lehdistölle, että teon takana saattaa olla al-Qaida-järjestö.

Yhdysvaltain presidentti George Bush sanoi olevansa huojentunut siitä, ettei Karzai vahingoittunut. Bushin ja Karzain on määrä tavata ensi viikolla New Yorkissa.

AP

Lue seuraavaksi